U trendu

Dejli mejl: Talibani ubili poznatog komičara

KABUL – Talibani su krajem jula, pošto su osvojili drugi najveći avganistanski grad Kandahar , ubili poznatog komičara koji je, između ostalih, ismevao i pripadnike ovog islamskog pokreta, navodi Dejli mejl.

Britanski tabloid je objavio snimak koja prikazuje Nazara Muhameda, poznatijeg kao „Kaša Zvana“, čija sudbina dugo nije bila poznata, u automobilu s naoružanim islamističkim militantima.

Navodi se da su ga talibani izvukli iz njegove kuće, odvezli automobilom i potom ga streljali.

Nazar Muhamed bio je poznat po svojim snimcima na TikToku na kojima je kroz pesmu i ples ismevao talibane, a na snimku koja prikazuje njegove poslednje trenutke komičar je izgovarao šale o talibanima, zbog čega ga je jedan militant u automobilu više puta ošamario.

Prema izveštaju Dejli mejla, nakon ubistva pojavile su se fotografije koje prikazuju komičara kako stoji uz drvo, ali i one na kojima leži na tlu prerezanog vrata.

Talibani su prvo negirali izveštaje da su bili upleteni u ubistvo komičara, mada su priznali da su dva muškarca na snimku pripadnici njihove grupe, ali su poručili da je komičar uhapšen i da će mu suditi talibanski sud.

Prema tvrdnjama talibana, Nazar je bio uključen u mučenje i ubistvo talibana, pošto je ovaj komičar ranije radio za avganistansku policiju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.