U trendu

Demokrate: Napad na Bogosloviju produkt govora mržnje DPS-a

CETINJE – Klub odbornika Demokrate u cetinjskom parlamentu najoštrije je osudio napad na zgradu internata i decu, učenike Bogoslovije, kao i uništavanje imovine Cetinjanina, prijatelja i komšije, profesora fizičkog vaspitanja Petra Lekića.

„Nema nikakve sumnje da je sve ovo što se dešava poslednjih godina, naročito poslednjih meseci nakon pada trodecenijeske diktature produkt konstantnog huškanja i govora mržnje sa najviših adresa u krajnje desničarskoj organizaciji DPS i njihovim partnerima“, poručile su Demokrate.

Ističu da ni u mnogo turbulentnijim vremenima, devedesetih godina, među Cetinjanima nije bilo ovakvih incidenata, zavađanja celih porodica i divljanja po ulicama.

„Cetinjani su goste uvek dočekivali i ispraćali sa najvećom čašću i uvažavanjem, odakle god oni dolazili“.

Posebno se, ističu, svi sa poštovanjem sećamo koalicione vlasti LSCG i SNP u Prestonici, potpuno ideološki suprotnih političkih subjekata, ali bratski okupljenih oko dobra Cetinja, kao najmirnijeg i najčasnijeg perioda u vršenju vlasti na Cetinju od 1990. godine do danas, preneli su crnogorski mediji.

„Desničarska organizacija DPS i njeni partneri ovaj grad su pretvorili u poligon za divljanje ekstremizama i bazu za skrivanje iza crnogorske zastave i lažnog patriotizma“, navode Demokrate i poručuju da ovo što se u poslednje vreme dešava u tom gradu pod hitno mora biti zaustavljeno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.