U trendu

Demokratska CG: Mandić želi destabilizaciju

PODGORICA – Demokratska Crna Gora kritikovala je jednog od lidera Demokratskog fronta Andriju Mandića zbog njegovog stava de je rešenje političke krize u Crnoj Gori izbor nove vlade i premijera, a ne rekonstrukcija postojeće.

„Mandić, koji nikako ne može da prežali pobedu ostvarenu 30. avgusta samo zbog toga što je bio poslednji na izbornoj listi, nastavlja da radi ono što nije prestajao od prvog dana formiranja ove vlasti. Njegova jedina želja je obaranje ove Vlade i destabilizacija političkih prilika“, navode iz Demokratske Crne Gore.

Zato je, kako dodaju, i danas „odbio kompromisno rešenje između dve krajnosti – njega i Vlade Crne Gore“, koje je nudilo više učesnika na sastanku, a to je da se u dogovoru sa Vladom radi na rekonstrukciji i jačanju postojeće 42. Vlade Crne Gore.

Demokrate ističu da se dogovor koji je napravljen krajem prošle godine na četiri godine može menjati isključivo saglasnošću svih koji su ga pravili.

“Ko to ne prihvati, jedini izbor mu je DPS, jer sa njima jedino može rušiti Vladu ili donositi odluku o skraćenju mandata i novim izborima. U Demokratama partnera za tako nešto nikada neće imati, tako da svu odgovornost za dalje političke procese imaju gospoda Mandić, Đukanović i Vučić”, zaključuju u saopštenju.

Demokratski front saopštio je ranije večeras posle trećeg sastanka predstavnika parlamentarne većine da na njemu nije postignut napredak u prevazilaženju političke krize, zbog, kako su naveli, isključivosti premijera Zdravka Krivokapića i predsednika Skupštine Alekse Bečića, kao i da njih dvojica treba da preuzmu odgovornost za sve što će se ubuduće dešavati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar