U trendu

Demonstranti opljačkali Luj Viton prodavnicu, ukrali torbe vredne milione (video)

Širom Amerike poslednjih dana održavaju se masovni protesti protiv rasizma zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda, ali u mnogim delovima pretvorili su se u divljanje, paljenje policijskih automobila, pljačku i haos.

U Atlanti je sinoć hiljade demonstranata zapalilo grad i izazvalo štetu od preko milijardu dolara.

Demonstranti su nedugo po početku protesta krenuli u pljačkanje tržnog centra Lenoks u Atlanti. Kako prenose lokalni mediji, stotine ljudi razbilo je izloge i ušlo u prodavnice, a na snimcima objavljenim na društvenim mrežama, vidi se besna rulja koja upada u prodavnicu Luj Viton iz koje kradu luksuznu robu vrednu milione dolara.

Mediji prenose da je iz prodavnice ukradena svaka torba i svaki komad odeće koji se nalazio u njoj, a demonstranti su ukrali čak i kasu. Vrednost robe u prodavnici bila je, prema nekim izveštajima, preko 10 miliona dolara.

Guverner Džordžije Brajan Kemp u subotu je najavio da će Nacionalna garda biti raspoređena kako bi se situacija smirila, a gradonačelnica Atlante Keša Lans Botoms, tvrde američki mediji, nije mnogo uradila da bi sprečila pljačkanje i paljenje grada.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar