U trendu

Denisova: Do sada iz ruševina pozorišta spaseno 130 ljudi

LAVOV – Ukrajinski ombudsman za ljudska prava Ljudmila Denisova izjavila je danas da je 130 ljudi do sada spaseno iz ruševina pozorišta pogođenog u vazdušnom napadu u sredu u opkoljenom lučkom gradu Marijupolju, na istoku Ukrajine.

U televizijskom obraćanju, Denisova je rekla da se na licu mesta nalaze spsilačke ekipe koje tragaju za ljudima koji su se nalazili u skloništu u podrumu pre nego što je zgrada pogođena, preneo je Rojters.

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine je u sredu navelo da su ruske snage bacile razornu bombu na pozorište u Marijupolju, u čiji podrum su se sklonile stotine civila i optužilo Moskvu da je počinila ratni zločin.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je juče da su lažne tvrdnje Kijeva da je ruska avijacija bombardovala pozorište i navela da će istina izaći na videlo uprkos pokušajima da se podmetne Moskvi.

„Naravno, ovo je laž. Svima je dobro poznato da ruske oružane snage ne bombarduju gradove. Koliko god video snimaka izmontirale strukture NATO i koliko god video klipova i lažnih fotografija bilo urađeno, istina će izaći na videlo“, istakla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.