U trendu

Desetine Kineza u karantinu u turističkom mestu Sanja

HONGKONG – Desetine kineskih turista stavljene su u karantin u turističkom mestu Sanja nakon što su u njihovoj turističkoj grupi identifikovana dva bliska kontakta asimptomatskog slučaja kovida-19.

Dvoje bliskih kontakta zaraženog, ali i još 43 osobe, smeštene su u karantin, saopštio je lokalni Krizni štab za brorbu protiv virusa kovid-19.

Te dve osobe koje se smatraju bliskim kontaktima zaraženog putovale su u sredu avionom iz grada Sian u grad Sanja na ostrvu Hajnan, a na aerodromu pre leta večerali su u restoranu sa čovekom koji je asimptomatski slučaj kovida-19, preneli su lokalni mediji.

Nakon toga, 29 osoba iz iste turističke grupe, još 12 ljudi sa kojima su kontaktirali tokom putovanja i dve osobe sa istog leta smeštene su u hotel za karantin i testirane su na kovid-19, a njihovi rezultati su negativni.

Ostrvo Hajnan, popularna turistička destinacija koja se smatra kineskim Havajima, šest meseci bila je bez slučajeva kovida-19, što je privlačilo mnoge kineske turiste u proteklom periodu.

U Kini je do sada kovidom-19 zaraženo oko 86.700 ljudi, od kojih je 4.634 umrlo od posledica tog virusa, a aktivnih slučajeva je 313.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.