U trendu

Desetogodišnji učenik u Mejnu uhapšen zbog nošenja oružja

PORTLAND – Policija je uhapsila desetogodišnjeg učenika u Monrou, u saveznoj državi Mejn, nakon što je danas stigao u školu sa vatrenim oružjem, izveštava AP.

Kako je saopštila kancelarija šerifa okruga Valdo, dečak je stigao u osnovnu školu Monro u Monrou danas nešto pre 9 sati sa vatrenim oružjem. Kako je navedeno u saopštenju, niko nije povređen, a policija je u saradnji sa školskim osobljem zadržala dečaka i oduzela oružje.

On je zatim uhapšen i odveden u kancelariju šerifa okruga Valdo.
Kancelarija i federalni biro za alkohol, duvan, vatreno oružje i eksplozive istražuju incident, saopštila je policija.

Monro je gradić od oko 900 ljudi, udaljen oko 160 kilometara severoistočno od Portlanda.

Nedavno, u Njuport Njuzu u Virdžiniji, u januaru je šestogodišnji dečak koji je doneo pištolj upucao učitelja i povredio ga. Tužilac je rekao da neće podignuti optužnicu protiv deteta. Ali tek treba da odluči da li bi bilo koja odrasla osoba povezana sa slučajem mogla biti krivično odgovorna.
U Napulju, na Floridi, 11-godišnji učenik osnovne škole uhapšen je 2021. godine nakon što je u školu doneo nenapunjen pištolj i pretio dvojici drugova iz razreda, saopštile su vlasti.

Takođe, 2017. godine učenik prvog razreda u Njutnu, u državi Misisipi, upucan je i ranjen kada se drugo dete igralo pištoljem u školi.

Još 2000. godine, šestogodišnji dečak optužen je za ubistvo drugarice iz razreda u gradu Maunt Moris u državi Mičigen. Smatralo se da je premlad da bi bio optužen.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.