U trendu

Desetoro povredjeno kada su se zapalile cisterne za gorivo u Avganistanu

Najmanje deset ljudi povredjeno je kasno sinoć kada se zapalilo nekoliko cisterni za gorivo u glavnom gradu Avganistana, Kabulu, saopštili su zvaničnici.

Nije poznato da li je požar izbio slučajno, ili namerno, u trenutku zvanične kampanje povlačenja američkih i NATO trupa, kojom se završava najduži rat za Amerikance.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Tarik Arian rekao je da je požar počeo kada je varnica zapalila gorivo u jednoj cisterni, a zatim je brzo planulo nekoliko obližnjih dok su se ogromna vatra i dim dizali u noćno nebo.

Požar je stavljen pod kontrolu, i neposrednih dokaza o sabotaži nije bilo, ali je u toku istraga, rekao je portparol ministarstva.

Desetine cisterni bilo je na putu za Kabul u vreme kada je požar izbio. One su čekale dok im nije bilo dozvoljeno da sa drugim velikim kamionima udju u grad.

Prema procenama, od 2.500 do 3.500 preostalih američkih vojnika i oko 7.000 pripadnika združenih NATO snaga napustiće Avganistan najkasnije do 11. septembra, i 20. godišnjice terorističkog napada na SAD, zbog kojeg su i došli u tu zemlju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.