U trendu

Desničarski Jevreji pokušali linč Palestinca

TEL AVIV – Veliki broj jevrejskih desničarskih nacionalista pokušao je da linčuje danas jednog Palestinca u predgrađu Tel Aviva.

Na snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama može se videti da je grupa krajnje desničarskih Jevreja izvukla iz kola i palicama pretukla jednog Palestinca, prenosi Gardijan.

Snimke napada u Bat Jamu, predgrađu Tel Aviva, emitovane su na televiziji, ali policija i hitne službe stigle su na lice mesta tek 15 minuta kasnije, dok je žrtva nepomično ležala nasred ulice.

Pripadnici grupe iz koje su bili napadači pokušali su da opravdaju napad navodeći da je taj čovek pokušao da kolima udari okupljene krajnje desničarske nacionaliste, ali se na snimku vidi da svojim automobilom pokušava da izbegne demonstracije, navodi britanski list.

„Žrtva ovog linča je ozbiljno povređena, ali je u stabilnom stanju“, navodi se u saopštenju bolnice u Tel Avivu.

Na drugim mestima u Bat Jamu, grupa crno odevenih Izraelaca razbila je izloge prodavnice sladoleda u arapskom vlasništvu,a mogli su se videti ultranacionalisti koji skandiraju „Smrt Arapima!“ na televiziji uživo tokom sukoba sa policijom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.