U trendu

Devojčica iz Palestine stala u odbranu Angele Merkel

Devojčica iz Palestine, koja se u četvrtak rasplakala u razgovoru sa Angelom Merkel, branila je danas nemačku kancelarku od oštrih kritika kojima je u javnosti bila izložena zbog ponašanja u tom razgovoru.

Angela Merkel gostovala je u četvrtak u jednoj tv-emisiji, u kojoj je bila i 14-godišnja devojčica iz Palestine Rim Sahvil. Ona već četiri godine živi u Nemačkoj, naučila je jezik ide u redovnu školu, ali se, kao i mnogi imigranti, suočava sa mogućnošću da sa celom porodicom bude deportovana. Devojčica se požalila Merkelovoj, koja je na to reagovala objašnjenjem politike nemačke vlade i rečima da će neki ipak morati da se vrate kući.

Javnost je burno reagovala na takvo ponašanje Merkelove, ocenjujući da je pokazala da je bezosećajna i da je rasplakala devojicu.

Medjutim, mlada Palestinka rekla je danas ARD televiziji da ju je Angela Merkel saslušala i da joj je rekla šta misli o tome. „Mislim da je to ok“, kazala je ona.

Portparol nemačke vlade Krtistijane Vic kazala je da je Merkelova bila dirnuta, kao što bi bio svako ko sretne nekoga ko mora da napusti dom.

Video sa scenom susreta made Palestinke i Merkelove na fejsbuk stranici vlade ima više od 400.000 pregleda, a većina komentara je kritična prema nemačkoj kancelarki.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar