Devojka koja je Ameriku digla na noge: Da li je ovo ženski Snouden?

Radnica američke vlade Rijaliti Li Viner (25) uhapšena je zbog sumnje da je odavala strogo čuvane tajne jednoj medijskoj kući. Vinerova je navodno uzela poverljive informacije iz jedne vladine ustanove SAD u Džordžiji.

https://twitter.com/RickyBird11811/status/871897719354163200

Hapšenje je usledilo 3. juna, ubrzo nakon što je „Intersept“ objavio izveštaj NSA o navodnom mešanju Rusije u politički život SAD.

Trampova administracije žestoko se pobunila zbog ovog „curenja“ informacija.

Rijaliti Li Viner je bila zaposlena u Međunarodnoj korporaciji „Pluribus“, a od februara je radila u odeljenju NSA u Džordžiji. Ona je optužena za „prikupljanje, predavanje i gubljenje odbrambenih informacija“.

U strogo poverljivom dokumentu Agencije za nacionalnu bezbednost SAD (NSA) tvrdi se da je Rusija izvela sajber-napad na dobavljača softvera za glasanje i takođe pokušala da hakuje više od 100 izbornih zvaničnika nekoliko dana pre predsedničkih izbora u novembru 2016, javili su američki mediji.

Internet portal „Intersept“ objavio je da je anonimno dobio dokument, datiran 5. maja, u kojem se detaljno opisuje pokušaj hakovanja, prenosi Sputnjik.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.