U trendu

Devojka sa KiM uhapšena u Italiji zbog terorizma

MILANO – Italijanska policija uhapsila je u raciji u Milanu 19-godišnju devojku poreklom sa Kosova i Metohije pod optužbom za terorizam, prenosi Koha.

Devojka, koja je već prebačena u zatvor, radikalizovana je sa 16 godina i bila je pristalica Islamske države.

Ona se preselila u Milano pre nekoliko meseci u kuću svog brata.

Istraga je pokrenuta nakon obaveštajnog izveštaja o njenom suprugu, 21-godišnjem muškarcu sa KiM, koji je imao veze sa napadačem iz Beča, Kujtimom Fejzulaijem.

Napad u Beču dogodio se 4. novembra 2020, kada je Fejzulaj pucao u nekoliko delova grada i ubio četiri osobe pre nego što su ga ubile snage bezbednosti.

Italijanska policija je saopštila da se u telefonu devojke nalazi na hiljade slika i video-zapisa, od kojih su neki napravljeni od strane agencije za komunikacije Islamske države El Hajat medija centar, na kojima se može videti crna zastava sa natpisom o vernosti, scene borbi, masovnog ubijanja „nevernika“, terorističkih napada na evropske gradove i poziv na terorizam.

Koha navodi da se mlada žena zove Bleona Tafallari, da je rođena je na KiM, ali da živi u Milanu.

Prema nalogu koji je potpisao istražni sudija Karlo Oton De Marki, ona je bila član organizacije „Lavovi Balkana“, koja je deo najvećeg terorističkog udruženja Islamske države.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar