U trendu

DF: Đukanovic pokazao da smo jedina brana njegovom povratku

PODGORICA – Reagujući na izjave Mila Đukanovića, iz Demokratskog fronta poručuju da je on otpočeo sa potragom za novim političkim saveznicima, ali i da je pokazao da je DF jedina brana njegovom povratku na vlast.

U saopĹĄtenju DF-a, u kojem crnogorskog predsednika nazivaju „neformalnim ĹĄefom mafije“ u Crnoj Gori, navode da je Đukanović potvrdio da se jedino plaĹĄi „beskompromisnosti i odlučnosti“ tog saveza.

„Sinoć je i poslednjem laiku bilo jasno da Milo Đukanović Ĺželi kroz partnerstvo sa delom parlamentarne većine da odbrani ključne interese jedne omanje grupe ljudi koja je pustoĹĄila i kriminalizovala Crnu Goru punih trideset godina“, navodi se u saopĹĄtenju.

Iskazujući, kako kažu, nemerljivo zadovoljstvo stavom Đukanovića koji u DF ne prepoznaje budućeg koalicionog partnera, kao što je to prepoznao u Zdravku Krivokapiću i drugim, manjim činiocima parlamentarne većine.

„Neka im je svima srećno koji Ĺžele koaliciju s njim“, poručili su.

Ističu i da su sinoć od Đukanovića najzad dobili i pojaĹĄnjenje da je sintagma “pećinski nacionalizam” koja je upotrebljavana u napadima na DF, njegov autentični izum, „iako je upravo predsednik DPS-a u septembru proĹĄle godine pozivao svoje pristalice u ĹĄumu i na ustanak.“

Đukanović je u intervjuu za TVCG isključio mogućnost partnerstva sa DF-om, ali je rekao da veruje da je formiranje jedne šire koalicije u parlamentu moguće, kao i da je demokratski potencijal za to prepoznao u Demokratama Alekse Bečića i pokretu URA Dritana Abazovića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.