U trendu

DF: Premijer da objavi podatke o tajnom letu Đukanovica

PODGORICA – Predsednik crnogorskog Odbora za bezbednost i odbranu i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević zatražio je od premijera Zdravka Krivokapića da otkrije informacije o tajnom letu predsednika Mila Đukanovića za Pariz u januaru prošle godine, saopšteno je iz DF-a.

U DF-u kažu da izbegavanjem da otkrije te informacije, Vlada „još jednom potvrđuje da nema petlje i hrabrosti da krene u demontažu totalitarnog sistema koji je kreirao Đukanović“, prenosi RTCG.

„Demokratski front se zalaže za totalnu demontažu totalitarnog sistema koji je bivši režim kreirao, pa smatramo da je ovo jedna od veoma važnih informacija koju moramo podeliti sa građanima Crne Gore, jer je ovaj put koštao poreske obveznike otprilike oko 20 hiljada evra“, poručuju u saopštenju.

Napominju da je Knežević obnovio inicijativu Krivokapiću za uklanjanje stepena tajnosti „interno“ za podatke koji su sadržani u Uputstvu o uslovima i načinu korišćenja aviona kojim raspolaže Generalni sekretarijat Vlade.

Kako kažu, inicijativa je vezana za detalje Đukanovićevog korišćenja službenog aviona u privatne svrhe.

Podsećaju da je Knežević 4. februara uputio inicijativu, ali da nije dobio odgovor.

Navode i da je Upravni sud na usmenoj raspravi 2. jula doneo presudu da se poništava rešenje Generalnog sekretarijata Vlade od 28. januara prošle godine, te smatraju da zbog te presude Krivokapić mora u što kraćem roku skinuti oznaku tajnosti i otkriti koji je bio cilj posete Parizu predsednika države „koji pokušava na sve moguće načine da sakrije“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar