U trendu

Diab preti prestankom obavljanja dužnosti

BEJRUT – Prelazni premijer Libana Hasan Diab zapretio je danas da će prestati da obavlja svoje dužnosti kako bi izvršio pritisak na političare da formiraju novu vladu, upozorivši na katastrofalno stanje libanske ekonomije.

„Ako osamljivanje pomogne u formiranju vlade, spreman sam da mu pribegnem, mada je to protivno mojim uverenjima jer narušava celu državu i šteti Libancima“, rekao je Diab u televizijskom govoru, preneo je Rojters.

Diab je stanje libanske ekonomije pokušao da ilustruje nedavnim incidentom u supermarketu u Bejrutu, u kojem su se kupci tukli zbog mleka u prahu.

„Da li svađa oko mleka predstavlja dovoljan podsticaj za prevazilaženje formalnosti i brušenje ivica kako bi se formirala vlada?“ upitao je Diab.

Diabov kabinet podneo je ostavku nakon katastrofalne eksplozije u luci Bejruta 4. avgusta koja je opustošila centrani deo prestonice.

Mandatar Saad al Hariri nominovan je u oktobru, ali od tada nije formirao novi kabinet zbog političkog zastoja između njega i predsednika Mišela Auna.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.