U trendu

Dilma Rusef kaže da neće podneti ostavku

Brazilska predsednica Dilma Rusef rekla je danas da neće podneti ostavku uprkos rastućim pritiscima i dodala da nema pravnog opravdanja za njen opoziv. 

Opozicija je podnela skupštini zahtev za njen opoziv zbog navodne pronevere državnog novca,  a Vrhovni izborni sud razmatra moguće neregularnosti u finansiranju njene kampanje, što bi moglo da dovede do poništavanja njenog reizbora 2014. godie.

Rusef je danas u obraćanju novinarima rekla da ljudi ne treba da traže ostavku legalno izabranog predsednika kao što je ona bez konkretnih dokaza da je prekršila ustav.

„Ako nema razloga da podnesem ostavku, ja je neću podneti“, rekla je Rusef.

„Uopšte se nisam pomirila. Verujem da je potpuno nekorektno od strane jednog opozicionog lidera da traži ostavku predsednika koga je narod legitimno izabrao, bez pružanja elemenata koji mogu da dokažu da sam ja na bilo koji način prekršila ustav“, rekla je Rusef.

Ona je ovu poruku uptila lideru opozicije Aeciju Nevesu koji je tražio njenu ostavku. Neves je bio njen neuspeli protivkandidat u drugom krugu predsedničkih izbora 2014. godine.

Opozicija je za nedelju zakazala demonstracije širom Brazila da traže odlazak predsednice.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike