U trendu

Đeljošaj: Albanac na čelu vlade je velika pobeda

PODGORICA – Predsednik Albanske alternative Nik Đeljošaj izjavio je danas da je „velika pobeda“ građanske Crne Gore to što je za mandatara nove vlade Albanac, a da bi neki, kako kaže, zbog fotelje Crnu Goru prebacili u Čačak.

On je gostujući u Jutarnjem programu RTCG rekao da je koncept manjinske vlade skoro završen i da će poslanici u Skupštini glasajući za ili protiv pokazati svoj odnos prema manjinama, ali i prema evropskom putu Crne Gore.

„Neki bi zbog fotelje možda Crnu Goru prebacili u Čačak, da ne kažem Zagreb, možda se zbog toga sve odužilo. Imao sam razgovore ovih dana sa mandatarom, ja sam shvatio da je koncept manjinske vlade skoro završen“, rekao je Đeljošaj.

Očekuje, kaže, da će u narednim danima mandatar Dritan Abazović uputiti inicijativu da se sazove sednica Skupštine na kojoj bi bila izabrana nova vlada.

Nada se da će nova vlada imati široku podršku poslanika i da će to biti prilika da se vidi koje strukture podržavaju evropski put Crne Gore.

“Na taj način ćemo viđeti odnos prema manjinama u ovom konceptu”, rekao je Đeljošaj, koji će, kako kaže, do kraja mandata ostati predsednik Opštine Tuzi.

“Očekujem da i ova vlada bude inkluzivna i da će u njoj biti predstavnika svih manjina, što će biti najznačajnija poruka”, kazao je on.

Nepoverenje vladi Zdravka Krivokapića izglasano je u crnogorskom parlamentu 4. februara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.