U trendu

Đukanovic: Sacuvaćemo CG od opasnih eksperimenata

PODGORICA – Bez obzira na sve izazove i aktuelne probleme na unutrašnjem planu, uveren sam da ćemo se izboriti i sačuvati građansku, multietničku i sekularnu, demokratsku Crnu Goru od opasnih eksperimenata, koji imaju kapacitet da ugroze i stabilnost regiona, kazao je predsednik Crne Gore Milo Đukanović na sastanku sa predsednikom Vlade Hrvatske Andrejom Plenkovićem u Zagrebu.

Plenković je, kako je saopšteno iz kabineta Đukanovića, izrazio zadovoljstvo prilikom da s njim razgovara o evropskim aspiracijama Crne Gore i pitanjima koja su važna za državu i region, prenela je RTCG.

On je kazao da sa zabrinutošću i interesovanjem prate dešavanja u Crnoj Gori i zato je i ovaj susret, kako je naveo, važan da bi se upoznali sa aktuelnim procesima.

Zajednički je, dodaje se u saopštenju, visoko ocenjen kvalitet bilateralne saradnje, uz podsticaj daljem ekonomskom i infrastrukturnom povezivanju.

„Na kraju otvorenog i naglašeno prijateljskog razgovora, predsednik Đukanović i premijer Plenković su se saglasili da za jedan broj pitanja od zajedničkog interesa treba uložiti dodatni napor na bilateralnom planu kako bi se došlo do obostrano prihvatljivih rešenja“, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar