U trendu

Đuric Belji: Nema nista lose u mahanju zastavom, radite isto

VAŠINGTON – Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić ironično je prokomentarisao reagovanje šefa kabineta predsednice privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani Bljerima Velje na poziv šefa srpske diplomatije Nikole Selakovića da Srbi 15. septembra, na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, istaknu srpsku trobojku.

„Volim ovog momka. Držim vam palčeve da se niko neće setiti da radite potpuno istu stvar svakog 28. novembra u celom regionu. Ps s st, nećemo reći. Nema ništa loše u mahanju zastavom“ napisao je Đurić na Tviteru, aludirajući na obeležavanje Dana zastave Albanije na KiM.

Belja je ranije danas optužio Selakovića da ponavlja „hegemonistički san režima u Beogradu“, reagujući na poziv Selakovića da Srbi iz svih krajeva 15. septembra, na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, istaknu srpsku trobojku.

„Ministar Selaković ponavlja hegemonistički san režima u Beogradu koji je odlučno poražen u ratovima 1990-ih godina u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu. SAD, EU i NATO su okončali ovu opasnu i destabilizujuću ideju“, tvrdi Velja.

Selaković je prethodno najavio da će 15. septembar, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, biti obeležen nizom manifestacija, a da će centralna biti održana na Savskom trgu u Beogradu, pored spomenika Stefanu Nemanji.

Predviđeno je da se tada obrate predsednik Aleksandar Vučić, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i patrijarh Porfirije.

„Glavni cilj u pokušaju da utemeljimo ovaj praznik jeste da motivišemo sve naše građane gde god živeli, Srbe iz svih krajeva, da tog dana tamo gde žive, na kuću ili zgradu, istaknu našu trobojku, zastavu koja je jedna od simbola Srba gde god živeli“, rekao je Selaković za TV Hepi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.