U trendu

Đurović: Sve opcije su otvorene

PODGORICA – Predsednica Skupštine Crne Gore Danjela Đurović nije rekla kada će današnja vanredna sednica parlamenta biti nastavljena, ali je istakla da najviše zakonodavno telo treba da nastavi da radi u punom kapacitetu, a da će ona ispoštovati svaki dogovor većine poslanika.

Na danas započetoj vanrednoj sednici Skupštine, na kojoj je trebalo da bude razmatrana inicijativa o smeni Đurovićeve na predlog 32 poslanika, među kojima su DF i Demokrate, usvojen je samo dnevni reda, a onda je proglašena pauza do daljnjeg.

Neposredno pre sednice, lideri stranaka koje su na izborima 30. avgusta 2020. odnele pobedu i formirale vladu, postigle su novi dogovor o parlamentarnoj većini.

Pojedinosti potpisanog političkog sporazuma, kako je najavljeno, biće definisane u narednih 15 dana, kada će biti predloženo i novo skupštinsko rukovodstvo.

Đurović je na konferenciji za novinare, na pitanje da li će podneti ostavku ili će se glasati o njenoj smeni, rekla da su sve mogućnosti otvorene.

„Smatram vrlo važnim i Skupština treba da nastavi da radi u punom kapacitetu. Svaki dogovor koji bude rezultirao adekvatnim brojem poslanika – parlamentarnom većinom, ja ću svakako ispoštovati“, rekla je Đurović, preneli su podgorički mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.