U trendu

DNP: Ako vlada bude formirana trajaće kao mačkini svatovi

PODGORICA – Ukoliko zaživi koncept manjinske vlade, pobednik će biti Milo Đukanović, izjavio je predsednik DNP i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević i ističe da su vanredni izbori jedino rešenje za Crnu Goru.

Ako manjinska vlada ipak bude formirana, Knežević kaže da DF ima plan koji će ponuditi i Demokratama Crne Gore.

Ako, kaže, vlada i bude formirananjeni dometi „ne mogu da stabilizuju krhke društveno političke prilike u Crnoj Gori“, istakao je Knežević u emisiji „Argumenti“ TVCG.

„Ona je koncipirana na prekrajanju izborne volje. Sve što se bude dešavalo nakon izbora vlade, govorim hipotetički, biće još veći košmar nego za vreme vlade Zdravka Krivokapića“, naveo je Knežević.

Prema njegovim rečima, ovi koji pokušavaju da sastave vladu, ustvari pokušavaju da prevare jedni druge.

„Sada se nalazimo u jednom galimatijasu, lavirintu institucionalnog ludila“, kazao je Knežević i podsetio da je bilo najavljeno da će vlada biti sastavljena još u februaru, a da se sada čini da će Crna Gora dočekati i maj bez vlade.

„Radi se o kombinatorici i kalkulacijama koje pokušavaju da dogovore, a onda da odu na dogovor sa Milom Đukanovićem, pošto bez DPS-a nema manjinske vlade”, ističe Knežević.

Ukazuje da, ukoliko manjinska vlada bude formirana to će značiti da će Đukanović od gubitnika na izborima u avgustu 2020. , kako kaže, „vaskrsnuti kao političko čudo“.

O novom sporazumu koji treba da potpišu stranke buduće manjinske vlade, Knežević tvrdi da od potpisivanja Temeljnog ugovora, popisa stanovništva i inicijative Otvorenog Balkana neće biti ništa, što je, kako kaže, direktan nokaut za lidera SNP Vladimira Jokovića.

Bio bi, kaže, iznenađen da Joković i Glavni odbor SNP saopšte da ne prihvataju SD i SDP u manjinskoj vladi.

“Sutra da naprave manjinsku vladu, ona će trajati koliko mački svatovi. Ne postoji mogućnost da tako sklepana vlada, suprotnih ideoloških stavova funkcioniše, neprirodno je“, istakao je Knežević.

Ako, manjinska vlada ipak bude formiranja, Knežević kaže da Demokratski front ima plan i ponudiće ga Demokratama.

„Taj plan sadrži institucionalne i vanistitucionalne metode delovanje, sasvim legitimne. Blokada ulica je nešto najmanje što možemo da uradimo“, rekao je jedan od lidera Demokratskog fronta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.