U trendu

DNP neće dozvoliti izokretanje sramnog napada na Kneževića

PODGORICA – Demokratska narodna partija Milana Knežević saopštila je danas da neće dozvoliti da ekstremizovani šovinistički krugovi izokrenu sramni napad i na lidera te stranke i predstave kao inicijatora.

Knežević je juče u Centru bezbednosti Podgorica dao izjavu povodom verbalnog i fizičkog napada na njega na podgoričkom aerodromu, nakon čega je priveden Cetinjanin Ivan Gardašević, koji je kasnije pušten jer, kako je saopšteno, sudija nije video razlog za njegovo zadržavanje.

Poručili su da Demokratska narodna partija neće dozvoliti da se jučerašnji bezočni i sramni napad na Milana Kneževića pokuša u delu ekstremizovanih šovinističkih krugova izokrenuti, i u javnosti predstaviti kao da je predsednik Partije, i Odbora za bezbednost i odbranu, inicijator bilo kakvog sukoba.

„Radi celokupne javnosti, ponavljamo još jednom, izvesni Ivan Gardašević je, ničim izazvan, u društvu još dvojice ljudi, otpočeo verbalno vređanje i nepristojnu i agresivnu gestikulaciju prema Milanu Kneževiću, koji je sedio u automobilu. Gardašević je čak pritom, na pitanje Kneževića, zašto to radi, nastavio sa uvredama“. saopštili su iz ove partije.

Takođe, kako navode, notorna je laž da je predsednik Odbora za bezbednost i odbranu bilo kome od pomenutih ljudi, koji su učestvovali u ovom incidentu, uključujući i Ivana Gardaševića, psovao majku, kao što je laž i da je sve vreme incidenta, psujući, sedeo u automobilu.

„DNP postavlja pitanje nadležnim organima, ali i celokupnoj javnosti: zašto je predsednik naše Partije bio meta verbalnog napada, koji umalo nije prerastao u fizički, kad nikad u životu nije imao nikakav kontakt, poslovni, niti bilo koji drugi aranžman sa pomenutim Ivanom Gardaševićem? Odgovor je jednostavan: zato što je Knežević Srbin, i zato što je jedan od lidera DF-a“, podvlače iz DNP-a, stranke konstituenta DF-a.

A ako svemu tome dodamo sinoćnju seriju pretećih saopštenja nepotpisane grupe građana sa Cetinja, u kojima pozdravljaju i ohrabruju čin napada na Kneževića, u DNP-u tvrde da je politička i nacionalna pozadina ovog ataka i više nego očigledna.

„Ali je u svemu ovome, izgleda, jedini problem što se Kneževićev vozač suprotstavio trojici ljudi, koji su svaki na svoj način učestvovali u verbalnom napadu na lidera DNP-a, i pritom s punim pravom pozvao policiju da interveniše. Izgleda da dio javnosti, koji bi najradije pokušao da linčuje lidera DNP-a, veruje da je njega dozvoljeno vređati, maltretirati i fizički mu pretiti, a da on, i lica u njegovoj pratnji, nemaju nikakvo pravo na samoodbranu“, podvukli su.

Kao što, izgleda, pravo na samoodbranu ne bi trebalo da imaju ni Andrija Mandić, ni Milun Zogović, Slaven Radunović i Jovan Vučurović, kojima ovih dana takođe pristižu preteće poruke sa pozivom na njihov linč, tvrde iz DNP-a i podsećaju da je Knežević nedavno na konferenciji za medije jasno saopštio da se osjeća ugroženo, kao i da je prinuđen da se zajedno sa svojim članovima porodice brani od svih nasrtaja na njegov ljudski i fizički integritet.

„A tako će zasigurno nastaviti i u narednom periodu. A ono što DNP, kao odgovorna partija, neće dozvoliti, jeste da se ovaj jučerašnji napad na svog partijskog lidera pokuša predstaviti kao sukob sa svim građanima Cetinja. Predsednik DNP-a ima na Cetinju veliki broj iskrenih prijatelja, koji su mu i juče pružili snažnu podršku, i koji nikad neće zbog šačice ekstremista targetirati čitav svoj grad. Ali se nikad neće ni povući pred bilo kojim vidom verbalnog i fizičkog nasrtaja na njega. To treba da znaju svi oni heroji sa lažnih profila, koji ovih dana pozivaju na Kneževićev linč i žele mu sve najgore“, zaključili su, preneo je podgorički portal Borba.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar