U trendu

DNP: Tražiti neopozivu ostavku Mila Đukanovića

PODGORICA – Jovo Pejović, potpredsednik Demogradske narodne partije, članice Demokratskog fronta, optužio je danas predsednika Mila Đukanovića da je odgovoran za podizanje tenzija uoči ustoličenja mitropolita Joanikija i predlaže mirne proteste sa zahtevom da PODNESE NEOPOZIVU OSTAVKU.

Pejović ukazuje da je Đukanović, kako kaže, glavni protagonista svih podela u Crnoj Gori.

“To što se u javnosti oglašavaju njegovi savetnici, dvorski analitičari i potrošeni političari je dobro osmišljena predstava koja ima za cilj da izvrši pritisak na novu vladu koja i nakon godinu dana od parlamentarnih izbora nema predstavu o tome koliku ima podršku u institucijama kojima rukovodi”, kaže Pejović.

U izjavi dostavljenoj medijima, Pejović ističe da „zbog nesigurnosti u snagu države, vlada predstavlja pogodno tlo za sve vrste pritisaka“.

„Naročito onih koji se sprovode iz senke pod dirigenskom palicom Mila Đukanovića i jednog broja zapadnih ambasada. Umesto da Đukanović odgovara za nepočinstva koja je počinio za vreme svoje tridesetogodišnje vladavine, on zavaljen u udobnu predsedničku fotelju vešto prebacuje loptu iz svog u tuđe dvorište i koordinira aktivnosti na destabilizaciji političke scene”, naveo je,između ostalog, Pejović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar