U trendu

DNR: Obavesteni smo o dolasku poljskih placenika u Donbas

DONJECK – Obaveštajne službe Narodne milicije samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) imaju informaciju o dolasku poljskih plaćenika u zonu takozvanih operacija ukrajinskih oružanih snaga, izjavio je danas zamenik načelnika Narodne milicije DNR-a Eduard Basurin.

“Na području naselja Popasnaja je primećeno prisustvo dve naoružane grupe koje broje do dvadeset ljudi u mešovitoj taktičkoj uniformi. Prilikom dopunskog prikupljanja obaveštajnih podataka, utvrđeno je da su ti pojedinci govorili poljski i da su stigli da bi sproveli zadatke u zoni odgovornosti 24. mehanizovane brigade”, izjavio je Basurin, a prenosi ruska agencija TAS S.

Kako je dodao, njihov cilj je izvođenje specijalnih selektivnih gerilskih i terrorističkih akcija zajedno sa jedinicima ukrajinskih snaga, što je, kako naglašava, usmereno na onesposobljavanje vitalne i socijalne infrastrukture i sejanje straha među lokalnim stanovništvom.

Iz DNR-a smatraju da će plaćenici, pre ofanzive ukrajinske vojske, pokušati da “nanesu što više štete civilnim infrastrukturnim objektima“, kako bi primorali tu republiku da preduzme recipročne mere koje će ukrajinska strana pokušati da iskoristi kao izgovor za pokretanje vojnih akcija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar