U trendu

DNR: U granatiranju Donjecka poginuo civil

DONJECK – Jedan civil je poginuo, a dvoje je povređeno kada su ukrajinske trupe danas granatirale Donjeck, saopštio štab Teritorijalne odbrane samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR).

„Ukrajinske oružane jedinice napale su okrug Kirov u Donjecku, a tom prilikom je jedan čovek ubijen. Žena i tinejdžer, rođen 2005. godine, povređeni su kada su gađana još dva okruga Donjecka“, objavio je štab na svom Telegram kanalu, prenosi TAS S.

Oružane snage Ukrajine noćas su četiri puta gađale Donjeck iz topova kalibra 155 mm i minobacača 120 mm, saopšio je zvaničnik misije samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre, prenosi TAS S.

Kijevski, Kirovski i Petrovski okrug granatirani su sa područja Pervomajskog i Marijinke, a ispaljeno je ukupno 15 granata i 10 mina.

Nešto pre ponoći, Oružane snage Ukrajine ispalile su rakete sa zapaljivim granatama iz višecevnih raketnih sistema Grad na Vorošilovski i Kalinjinski okrug Donjecka, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.