U trendu

DNR: Ukrajinska vojska zapalila brod mornarice

DONJECK – Ukrajinska vojska zapalila je komandni brod ukrajinske mornarice Donbas u luci Marijupolj, što bi moglo da predstavlja deo kampanje diskreditacije ruskih oružanih snaga, saopštila je danas na Telegramu Narodna milicija samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR).

„Prema našim informacijama, ukrajinski nacionalisti nastavljaju sa namernim pokušajima da unište brodove u luci Marijupolj. Nakon što su zapalili turski brod ‘Azburg’ pod dominikanskom zastavom, ukrajinski militanti su krenuli da organizuju još jednu provokaciju. Pametni momci iz ukrajinskog 83. informativno-psihološkog operativnog centra i nacionalisti Azova zapalili su komandni brod Donbasa,“ navodi se u saopštenju Narodne milicije, prenosi agencija TAS S.

Ne isključuju da će, kako kažu, „ukrajinski i strani mediji uskoro početi da šire video snimke na kojima se vide mrtvi članovi posade kako bi diskreditovali ruske trupe“.

Zamenik šefa Narodne milicije DNR Eduard Basurin je 5. aprila objavio da u blizini Marijupolja gori turski brod „Azburg“, koji plovi pod dominikanskom zastavom, što je možda provokacija ukrajinskih nacionalista koji i dalje kontrolišu luku, podseća ruska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar