U trendu

Dobro je došao poziv Abazoviću, videćemo efekte posete

MADRID – Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je danas da će se tek videti efekti posete premijera Dritana Abazovića Srbiji, kao i da svakako pozdravlja napore za obnovu dijaloga na najvišem političkom nivou, pošto je prethodnih godina došlo do zahlađenja u odnosima između dve zemlje.

Đukanović je naglasio je da je svaki razgovor dobrodošao, kao i poziv Abazoviću da poseti Srbiju, ali i njegova njegova spremnost da ode na taj razgovor.

„Videćemo šta će biti efekti te posete, ali kao napor da se obnovi dijalog na najvišem političkom nivou u cilju ozdravljenja međudržavnih odnosa je svakako za pozdraviti“, rekao je Đukanović na pitanje novinara u Madridu da prokomentariše posetu Abazovića Srbiji.

Kazao je da je važan svaki razgovor između država, a posebno iz regiona Zapadnog Balkana, kao i da je CG veoma posvećena dobrosusedskim odnosima u regionu.

„Nažalost tokom poslednjih par godina je došlo do određenog zahlađenja u odnosima između Srbije i CG. Različite su percepcije razloga, mi u CG te razloge pronalazimo u obnovljenoj političkoj ideji Srbije da se pod plaštom brige za prava Srba u regionu u suštini meša u suverenost susednih država“, tvrdi Đukanović.

Kako je kazao, to je nešto što mora smetati svakoj državi, kao i Crnoj Gori.

„Mislim da je prirodno da vladajuće političke strukture pokazuju interes da kroz obnovu i inteziviranje dijaloga traže puteve za prevladavanje tih razlika i nesporazuma i obnovu dobrosusedstva“, istakao je Đukanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.