U trendu

Dogovorena vlast u Podgorici: PES-u 15 funkcija, DF-u 17, Demokratama 10. . .

PODGORICA – Šest i po meseci od lokalnih izbora u Crnoj Gori, dogovorena je vlast u Podgorici, a prema dogovoru Pokretu Evropa sad pripalo je 15 funkcija, DF-u 17, Demokratama 10 i Pokretu URA šest.

Vlast u Glavnom gradu Crne Gore dogovorena je kasno sinoć raspodelom funkcija između konstituenata Pokreta Evropa sad, Demokratski front, Demokrate i Pokreta URA.

U Skupštini Glavnog grada u toku je pauza od pola sata kako bi se odbornici upoznali sa formalnom kandidaturom Jelene Borovinić Bojović, koja će voditi zakonodavni dom.

Prema saznanjima portala podgoričkog Dana pojedini resori su podeljeni. Pokretu Evropa sad pripale su funkcije potpredsednik Skupštine Glavnog grada, glavni gradski arhitekta, glavni administrator, Služba za javne nabavke, Služba za unutrašnju reviziju, Čistoća, Komunalne usluge, Parking servis, Sekretarijat za finansije, Sekretarijat za podršku biznis zajednici, Uprava lokalnih javnih prihoda, Služba zaštite i spasavanja, Gradsko pozorište i Dnevni centar.

Demokratskom frontu pripalo je Putevi, Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice, Tržnice i pijace, Sekretarijat za socijalno staranje, Sportski objekti, Direkcija za imovinu, Sekretarijat za planiranje prostora, Turistička organizacija Podgorica, Komunalna policija, Dečji savez, Biblioteka „Radosav Ljumović“, Građanski biro, Centar za rehabilitaciju i resocijalizaciju „Kakaricka gora“, Služba za međunarodne odnose, Služba za odnose sa javnošću, sekretar Skupštine Glavnog grada i Sekretarijat za komunalne poslove.

Raspođelom Demokrate su dobile menadžera grada, Službu za zajedničke poslove, Službu za podršku poljoprivredi, Vodovod i kanalizaciju, Pogrebne usluge, Sekretarijat za lokalnu samoupravu, Sekretarijat za saobraćaj, Upravu za zaštitu imovinsko pravnih interesa i Komunalnu inspekciju.

Pokretu URA pripalo je Zelenilo, Agencija za stanovanje, Agencija za upravljanje zaštićenim područjima, Sekretarijat za kulturu i sport, Muzeji i galerije i KIC „Budo Tomović“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.