U trendu

Doktorka pacijente vakcinisala sumnjivom tečnošću

BERLIN – Jedna doktorka u Nemačkoj je pod istragom jer je osumnjičena da je više od 430 pacijanata vakcinisala sumnjivom tečnošću.

Nemačke nadležne službe istražuju moguću prevaru prilikom vakcinacije zbog koje je, kako se sumnja, ugroženo oko 430 pacijenata iz okruga Bodensko jezero, prenosi SWR.

Predstavnik okruga je potvrdio da su nadležni organi kontaktirali sve pacijente koji su se vakcinisali kod osumnjičene doktorke u ordinaciji i pozvali ih da se testiraju na antitiela kako bi se utvrdilo da li su zaista imunizovani protiv kovida-19.

Predstavnik okruga Bodensko jezero je dodao da je istraga u toku i da za sada nije izrečena privremena zabrana rada osumnjičenoj doktorki. Nemački mediji su preneli da je istragu pokrenula pacijentkinja koja se i sama vakcinisala u toj ordinaciji.

Kada je doktorki rekla da strahuje od nuspojava, ona joj je odgovorila da ne bi trebalo da se brine jer je u vakcinu umešala „nešto homeopatsko“.

Odmah nakon posete ordinaciji osumnjičene doktorke i konsultacija sa svojim porodičnim lekarom žena je prijavila ovaj slučaj nadležnim organima, policija je krajem novembra obavila pretres ordinacije i sada se čekaju službeni rezultati analize prikupljenih dokaza.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.