U trendu

Dolazak Vučića i Irineja poruka sabornosti

PODGORICA – Dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića, srpskog člana Predsedništva Milorada Dodika i patrijarha Irineja u Crnu Goru, na sahranu mitroplita Amfilohija, je snažna poruka da je srpski narod nepokolebljiv, odlučan i spreman da iznese sva iskušenja, izjavio je danas predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević.

Knežević je novinarina ispred Srpske kuće, na pitanje zbog čega se digla „buka“ oko pomoći Srbije našem narodu u Crnoj Gori, rekao da je to zato što se srpski narod u toj zemlji najzad probudio i pokazao svoju sabornost, jedinstvo i snagu.

„To što je Aleksandar Vučić kao premijer i predsednik Srbije pomogao izgradnji srpskih institucija u Crnoj Gori trebalo bi da predstavlja jedan pokazatelj ponosnog delovanja našeg naroda i svih ljudi koji žive u Crnoj Gori“,rekao je Knežević.

On je podestio da je predsednik Vučić u Podgorici rekao da kao predsednik Srbije nema ništa protiv da Crna Gora ulaže u crnogorske kulturne i naučne institucije u Srbiji, kao i da će nastaviti da pomaže srpske institucije u Crnoj Gori čime je, smatra Knežević, poslao snažnu poruku u danu koji predstavlja tugu za SPC.

Upitan za medijske navode da su on i Andrija Mandić željni fotelja, Knežević je rekao da je mandatar Zdravko Krivokapić negirao te navode, a da su mu lideri DF jasno poslali poruku da ih ne interesuju fotelje nego prava srpskog naroda u Crnoj Gori i da imaju slobodan popis.

„Nadamo se da će se mediji koji su vodili besprizornu harangu izviniti meni i Mandiću, ali i predsedniku Vučiću jer, oni koji su ga najviše napdali da nam nameće stavove, juče su ga primili na svojoj televiziji“, kazao je Knežević novinarima pre dolaska predsednika Vučića u Srpsku kuću.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.