U trendu

„Dosadni“ izbori u Finskoj bez predsednikovog psa

Dok finskog predsednika Sauli Ninista mnogi smatraju diskretnim borcem za reizbor, a analitičari ga opisuju kao opreznog predsednika koji nije napravio nijednu veliku grešku, kampanja za današnje izbore mnogima je protekla „dosadno“, pre svega – zbog odsustva Ninistovog psa Lenua, koji je postao prava zvezda.

„Prvi pas Finske“, nestašni crno-beli bostonski terijer Lenu, „proslavio se“ tokom prvog Ninistovog mandata u zemlji, ali i šire, piše „Njujork tajms“.

O tome koliko je Lenu omiljen, govori činjenica da je fotografija na kojoj ga vlasnik nežno kori na jednom formalnom događaju, na Tviteru podeljena više od 50.000 puta, a osvojila je skoro 150.000 „lajkova“.

Ipak, uprkos popularnosti svog mezimca, predsednik se tokom predizborne kampanje nije pojavljivao sa njim u društvu, što je Ninisto objasnio „psećim gripom“ koji je zakačio Lenua, pa su se mnogi njegovi obožavatelji zabrinuli.

Kasnije je predsednik rekao da se Lenu oporavio, ali je dodao da njegov sedmogodišnji pas odlazi na „izborni raspust“.

Mnogima je nedostajalo Lenuovo uveseljavajuće prisustvo tokom pretežno „trome i dosadne kampanje“, zaključuje američki list.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.