U trendu

DPS:Hapšenje licemerno, reakcija Abazovića euforična

PODGORICA – Najuticajnija opoziciona crnogorska stranka, DPS Mila Đukanovića, saopštila je da je današnje privođenje predsednika Opštine Ulcinj zbog navodnog partijskog zapošljavanja licemerno, a reakcija potpredsednika vlade Dritana Abazovića tim povodom „euforična“.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu, navodi se da je u pitanju nagoveštaj nove vlasti da će pokušati „revanšizmom da zamaskira svu svoju bruku, sve nelegalne poteze i sramna činjenja“.

„U trenutku kad nova vlast javno pravi partijsku podelu državnih funkcija, uhlebljuje svoje supruge, devojke, sinove, kumove u državne institucije, otpušta politički, nacionalno i verski nepodobne, i takvim potezima dovodi u pitanje proces evropskih integracija, Dritan Abazović izdaje naloge lokalnim tužiocima i drugim nadležnim organima koga da privode zbog ‘partijskog zapošaljavanja'“, stoji u saopštenju.

Za DPS je, kako kažu, zabrinjavajuće „šepurenje“ Abazovića, koji, tvrde, zloupotrebljava državne institucije, u ovom slučaju policiju i Tužilaštvo.

DPS pita premijera Zdravka Krivokaića i Abazovića, ali i Tužilaštvo, da li će i kada reagovati na zapošljavanje onih blskih novoj vlasti.

„Verujemo da Abazović ne može da uhapsi sam sebe, a ni one koji ispred njegovih očiju zapošljavaju, jer bi ga ti isti istog trenutka lišili bilo kakve vlasti“, stoji u saopštenju DPS-a, koji ističe da očekuje nepristrasno postupanje Tužilaštva po zakonu i Ustavu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.