U trendu

DPS kritkuje Abazovića zbog pada vrednosti obveznica

PODGORICA – Najuticajnija opoziciona DPS Mila Đukanovića oštro je kritikovala potpredsedika vlade Dritana Abazovića zbog, kako navode, „neznanja i neozbiljnog, gotovo šarlatanskog pristupa ozbiljnim državnim poslovima“.

Demonstrirajući sve to otkad je stupio na funkciju, izazvalo je, navode, očiglednu i veoma lošu posledicu – najveći dnevni pad vrednosti državnih obveznica u istoriji.

“Abazović je ne tako davno, u svojstvu poslanika, pomešao Tajland i Tajvan i kačio crnogorsku državnu zastavu u državi koju Crna Gora i još oko 150 država sveta ne priznaju. Sada, čvrsto verujući da je ne samo ekspert za bezbednost, nego i za ekonomiju, pokušao je da pred evropskim poslanicima briljira na polju investicija”, navode iz DPS-a.

Prema njihovim rečima, posledice ovako neodgovornog ponašanja su ogromna šteta državi Crnoj Gori i njenoj ekonomiji.

“Njegov populistički pristup politici, neozbiljan nastup i neodgovorne izjave u vezi sa kineskim dugom, proizvele su dramatične posledice”.

Iz DPS-a podsećaju vladu i njene ministre da su se na početku mandata zadužili zemlju za skoro milijardu evra, zato što im je prethodna vlada ostavila stabilnu finansijsku situaciju.

“Zato tražimo od vlade hitnu reakciju, i stabilizovanje prilika na tržištu obveznica, kako bi se zaustavio sunovrat njihove vrednosti i makar malo umanjila šteta koju je Abazović proizveo”, poručuju iz DPS-a, preneo je podgorički portal CdM.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.