U trendu

DPS Prijestonice: Jedini ekstremizam na dočeku patrijarha

CETINJE – DPS Prijestonice tvrdi da je jedini ekstremizam koji je viđen u nedelju, bio na dočeku patrijarha srpskog Porfirija, reagujući na navode potpredsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića da je DPS za međunarodnu zajednicu postao grupacija koju prati ekstremizam sa elementima terorizma.

Cetinjski DPS poručio je Abazoviću, koji je i koordinator bezbednosnih službi, da će morati da dokaže da su na Cetinju bili teroristi.

„Tokom proteklih dana, jedini ekstremizam koji smo videli, bio je tamo gde su bili ministri iz aktuelne Vlade, na čelu sa (premijerom Zdravkom) Krivokapićem, gde su šireni četnički simboli, negirana nezavisnost susednih država i klicano tuđim državama“, tvrdi se u saopštenju.

Iz DPS-a Prijestonice navode i da skup na Cetinju nije imao veze sa partijama i politikom što, kako kažu, Abazović zna, prenosi CDM.

„Bila je to autentična potreba građana, da mirnim putem pokažu svoje neslaganje sa diskriminacijom koja se vrši prema Crnogorcima i drugim narodima, nasilnim nametanjem srpskog identiteta nekome ko ima svoj autentičan, vekovima“, navodi se u saopštenju.

Abazovića pozivaju da objasni građanima, kojima je kako navode policija u stanove ubacivala suzavce, koji su bez razloga povređivani, svim starim i nemoćnim osobama „nad kojima se policija iživljavala“, kako je „brutalna akcija bila za njihovo dobro“.

„Neka objasni zašto su gumeni meci zviždali po prvi put po Cetinju, a demonstriralo se u prošlosti mnogo puta. Neka objasni kako je pod ćebetom, uz vojno policijski desant, u manastir koji je vlasništvo Cetinja uveo ljude koji Cetinjane preziru, crnogorsku naciju negiraju i rade na potiranju i asimilaciji svega što nije srpsko“, poručuje se u saopštenju.

Abazović je za podgoričke Vijesti rekao da je u nedelju „upokojen kriminalni karakter“ predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i da je DPS, od faktora mira i stabilnosti, postao i za međunarodnu zajednicu grupacija koju, osim što ih prati kriminalni bekgraund, sada prati i ekstremizam sa elementima terorizma.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.