DPS tvrdi da Joanikije dogovora izborne liste za Nikšić

PODGORICA – Portparol opozicione Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić optužio je juče Srpsku pravoslavnu crkvu da, kako tvrdi, ne odustaje od pretenzija da upravlja političkim procesima u Crnoj Gori tako što je svoje ambicije sada usmerila u pravcu predstojećih izbora u Nikšiću.

„Nakon što je sastavila Vladu, odredila mandatara i ministre, svoje ambicije je usmerila u pravcu predstojećih izbora u Nikšiću. Administrator Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikije prihvatio se okupljanja političara i organizovanja pojedinačnih sastanaka, u cilju agitacije za formiranje jedinstvene crkvene liste“, tvrdi Nikolić u saopštenju.

Predstavnici SPC predvođeni episkopom Joanikijem, svesni, kako smatra Nikolić, „da su formirali vladu koja je predmet podsmeha i sinonim nekompetencije u regionu, intenzivno ubeđuju lidere stranaka koje čine skupštinsku većinu, da se ‘saborno’ pojave na listi u Nikšiću, i tako pokušaju da nastupe na izborima“.

„Proces pacifikovanja nezadovoljnih započeo je podelom lukrativnih funkcija po dubini, a nastavljen Joanikijevim ubeđivanjem i lobiranjem“, naveo je, pored ostalog, Nikolić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.