U trendu

Dragi: Očuvanje mira je preduslov za opravak Libije

TRIPOLI – Italijanski premijer Mario Dragi pozvao je danas libijsku vladu da obezbedi da se prekid vatre u zemlji sačuva i strogo poštuje, jer je to prvi preduslov za ekonomski i drugi oporavak Libije.

Rojters prenosi da je na konferenciji za štampu nakon susreta sa privremenim premijerom Libije Abdulhamidom Dabaibaom, Dragi saopštio da su dvojica lidera razgovarala o problemu migracija i ekonomskoj saradnji dve zemlje koje imaju veoma jake istorijske veze.

„Da bi Libija mogla da nastavi hrabro i odlučno, preduslov je da se prekid vatre nastavi i da se strogo poštuje“, rekao je italijanski premijer, navodi agencija.

Italijanski premijer Mario Dragi je u zvaničoj poseti Libiji i to je njegova prva poseta nekoj stranoj zemlji od kada je pre mesec i po dana izabran za predsednika vlade, a kako je Ansa prenela tri su najvažnije teme susreta dva viskoka zvaničnika, regulacija dolaska migranata iz Afrike u Evropu, izvoz libijske nafte i prirodnog gasa, i pomoć Italije Libiji protiv širenja pandemije kovid-19.

Aktuelni libijski premijer Abdulhamid Dabaiba prvi je koji je priznat i od pobunjeničkih snaga i od međunarodne zajednice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.