U trendu

Drama se nastavlja: I dalje se traga za dečakom koji je upao u bunar (video)

Pripadnici španske službe za vanredne situacije i dalje pokušavaju da spasu dvogodišnjeg dečaka koji je u nedelju po podne upao u uzan i dubok bunar.

https://www.youtube.com/watch?v=3zC5MjQFkD8

Dečak, po imenu Hulen, viđen je kako upada u bunar dok je s porodicom šetao privatnim imanjem u Totalanu, kod Malage na jugu Španije, rekao je medijima njegov otac, prenosi Rojters.

Spasioci ne mogu da uđu u bunar jer je širok svega 25 centimetara, a veruje se da je dubok više od 100 metara.

Među krhotinama koje su spasioci izvukli iz bunara pronađena je kosa, a DNK analizom potvrđeno je da pripada dečaku.

Do sada nisu registrovani znaci života.

Meštani su u sredu organizovali bdenje u znak podrške dečakovoj porodici, a mnogi su nosili improvizovane plakate s porukama „Cela Španija je uz vas“ i „Šaljemo vam svoju snagu“.

Spasioci koriste kamere u pokušaju da lociraju mališana, ali kažu da je pristup veoma težak jer zemlja delimično blokira bunar.

Španska policija je saopštila da su zaposleni u jednoj švedskoj kompaniji, koja je pre više od sedam godina pomogla da se lociraju i spasu 33 čileanska rudara nakon što su 69 dana proveli ispod zemlje, stigli u utorak kako bi pomogli u operaciji spasavanja dečaka.

Razmatra se mogućnost prokopavanja alternativnih kanala do dna bunara, a zvaničnici su saopštili da rade na prokopavanju tunela u blizini bunara.

Bunar, koji je previše uzan da bi u njega mogla da uđe odrasla osoba, iskopan je pre mesec dana, tokom radova na istraživanju vode, a nakon toga nije pokriven niti zaštićen, navode lokalni mediji.

Ranije je saopšteno da su vatrogasci uz pomoć robota-kamere u ponedeljak pronašli kesicu sa bombonama koju je dečak držao u ruci kada je nestao.

Kesica je nađena na dubini od 75 metara, a spasioci nisu mogli da opremu spuste niže.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.