U trendu

Dujmenović potvrdio smrt muške bebe stare više od mesec dana

ZAGREB – Direktor Opšte bolnice u Sisku Tomislav Dujmenović potvrdio je danas da je u kontejnerskom naselju u Petrinji preminulo dete, a reč je, kako je rekao, o dečaku starom nešto više od mesec dana.

Dujmenović je rekao da je dete u sisačku bolnicu transportovano bez vitalnih znakova života, da je pokušana reanimacija u vozilu Hitne pomoći, a potom i u bolnici, ali bez uspeha.

Dujmenović je za HRT rekao da je telo deteta prevezeno u Zavod za sudsku medicinu Zagreb, gde će biti obavljena obdukcija.

„Uzrok smrti biće poznat nakon obavljene obdukcije i nalaza, ali o tome verovatno neće obaveštavati nas nego policiju. Ne znam ima li još dece u toj porodici, samo znam da žive u kontejnerskom naselju na Sajmištu u Petrinji“, rekao je Dujmenović.

On je za hrvatski portal 24sata izjavio takođe da na telu deteta nije bilo spoljnih povreda i da će istraga pokazati šta se tačno dogodilo.

Dodao je da sumnja da su uslovi života u kontejneru mogli doprineti smrti deteta, jer, kako kaže, kontejneri se mogu lako i brzo zagrejati.

Roditelje preminule bebe posetila je Magdalena Komes, gradonačelnica Petrinje po saznanju da je beba preminula tokom prošle nnoći. Ona je rekla da je reč o velikoj tragediji, ali da je beba imala zdravstvenih problema od rođenja.

Rekla je i da su Grad i Županija ponudili pomoć porodici.

Policija je ranije danas saoštila da nema naznaka nasilne smrti i da će više infromacija biti poznato nakon obdukcije.

Hrvatski mediji podsećaju da brojne porodice na Baniji od decembra 2020., nakon razornog zemljotresa, žive u kontejnerskim naseljima.

Petrinjsko kontejnersko naselje na Sajmištu najveće je na Baniji, gde živi oko 150 ljudi, koji su u zemljotresu pre dve godine ostali bez domova.

Mnogi drugi Petrinjci, njih oko 1500, žive, već treću zime u kontejnerima uz svoje kuće. Kontejneri u Petrinji prostraniji su, s klimom i ugrađenim grejalicama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.