U trendu

Duma: Zelenski kupuje vreme svojim izjavama o pregovorima

MOSKVA – Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski svojim izjavama o pregovorima sa Rusijom želi da dobije na vremenu, dok traži pomoć od NATO-a, izjavio je danas predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin.

Volodin je reagovao na izjavu Zelenskog da je Ukrajina spremna da sa Rusijom pregovora o odustajanju od svoje kandidature za pridruživanje NATO-u i o statusu Krima, ali tek kad Moskva zaustavi vojna dejstva i povuče svoje trupe, prenosi TAS S.

Ruski zvaničnik je naveo da je Zelenski takve stavove iznosio i pre razgovora u Turskoj kada su ruske trupe bile blizu Kijeva, ali da je nakon što je Moskva smanjila vojne aktivnosti u toj oblasti „odustao od obaveza koje je prihvatio“ i da je zatim došlo do „provokacija u Buči“.

Volodin je dodao da bi Zelenski trebalo da povuče trupe iz Donbasa i usvoji „vanblokovski status i demilitarizaciju i denacifikaciju zemlje“, ako brine o građanima Ukrajine.

Ukrajinske snage su već izgubile 23.367 ljudi, dok se juče u Marijupolju predalo 1.464, a još 2.500 je blokirano u gradskoj fabrici Azovstal, saopštio je predsednik Državne dume, navodi ruska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)