U trendu

Dvadeset stranaca ubijeno u restoranu u Bangladešu

Otmičari su uglavnom noževima ubili 20 stranaca koji su držali kao taoce u restoranu u Daki, pre no što je danas policija okončala napad, ta koji su odgovornost preuzeli džihadisti iz Islamske države, saopštile su vlasti Bangladeša.

Islamski ekstremisti su u petak uveče upali u restoran u diplomatskoj četvrti Dake i uzeli goste kao taoce.

Premijerka Šeik Hasina izjavila je danas da je odlučna u borbi protiv terorizma, iako vlada u Daki negira prirustvo Islamske države u Bangladešu.

Očevici su ispričali da su otmičari pažljivo izdvajali strance od domaćih gostiju pre nego što su ih pogubili.

„Našli smo 20 tela. Neke žrtve su brutalno ubijene oštrim hladnim oružjem“, saopštila je policija pošto je upala u restoran i ubila šest napadača, a sedmog uhapsila.

Policija je uspela da spase 13 talaca.

Bangladeš pogadja talas ubistava intelektualaca, zagovornika sekularizma, i ubistava verskih manjina. Smatra se da su džihadističke grupe ubile više od 50 ljudi u poslednje tri godine.

Stranci i gradjani Dake danas i dalje čekaju ispred restorana u očekivanju novosti o prijateljima i rodjacima koji su bili u zgradi.

Dok su mediji javili da je 11 Italijana bilo u restoranu i da je samo jedan uspeo da pobegne, italijanski premijer Mateo Renci izjavio je danas da to veliki gubitak za njegovu zemlju.

Indijske vlasti su potvrdile smrt jednog svog državljanina.

Za sada se još ne zna nacionalnost ostalih žrtava.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar