U trendu

Dvogodišnjeg dečaka ubila na monstruozan način: „U njemu je đavo“ (video)

Pastorka Arasila Meza (52) iz Dalasa u SAD, osuđena je na 99 godina zatvora zbog smrti dvogodišnjeg deteta.

Očajni roditelji verovali su da je malog Bendžamina Aparicija zaposeo đavo. Po naredbi samoprozvane proročice, roditelji su dečaku tri sedmice uskraćivali hranu zbog čega je na kraju umro.

Na stravičnom video snimku tzv. ‘ceremonije uskrsnuća’, koja je objavljena tokom suđenja, može se videti kako su od mališana ostali tek kosti i koža. Vidi se takođe kako Meza drži dečakovo telo, sa kojeg visi odeća, i izgovara molitve na raznim jezicima i doziva Boga. Pored nje stoje njen suprug, takođe pastor, kao i ostali sledbenici.

Nakon neuspelog oživljavanja jedan od Mezinih sledbenika prijavio je slučaj policiji koja je započela istragu. U međuvremenu, roditelji su detetovo telo prevezli u Meksiko, jer su bili u strahu od sudskog progona.

Na sudu je objavljen i snimak na kojoj se vidi kako Meza drži dečaka preko kolena, skinutih pantalona, i udara ga po zadnjici. Potom se čuje detetov plač. Bendžamin na snimku deluje potpuno izmučeno, oko očiju ima crne krugove, obrazi su mu upali, a ključne kosti izražene. Deluje toliko izmoreno i izgladnelo da nema snage ni glavu držati uspravno.

Meza je na sudu rekla da je učinila ono što je Bog od nje tražio. Branila se da joj je ‘Duh’ rekao da bi dečak trebalo da jede, međutim, kada bi zaboravio da kaže ‘Amin’ nakon molitve ili ne kad ne bi pravilno koristio toalet, opet bi ga kažnjavala izgladnjivanjem.

Dvogodišnji Bendžamin nije bio njena jedina žrtva. Decu svojih sledbenika odvajala je od majki odmah po rođenju iako su svi živeli pod istim krovom. Vodila je raspored posta za ostalu decu, ali iz nekog razloga, Bendžamina je najčešće kažnjavala. Kada su je na sudu pitali zbog čega, nije dala jasan odgovor.

Aracely Meza held the child’s limp body in her arms as worshippers looked on. She spoke loudly into a microphone,…

Gepostet von Independent US am Montag, 26. März 2018

Nazaret Zurita, Mezina sledbenica, svedočila je na sudu protiv nje i rekla da je pastorka znala Bendžaminove roditelje i pre nego je dečak rođen. Rekla je i da su se roditelji plašili da slučaj prijave policiji jer su bili ilegalni imigranti.

Zurita je otkrila da su Mezini sledbenici živeli sa njom i suprugom u svojevrsnoj komuni. Uverila ih je da je proročica i da može da istera demone. Na sledbenicima je izvodila egzorcizam i terala ih da se izgladnjuju. Kad bi joj se neko suprotstavio, Meza bi ih optuživala da iz njih progovara đavao.

– Oni koji su dovodili u pitanje njen autoritet, dovodili su u pitanje Boga – izjavila je Zurita.- Poučavala je svoju, iskrivljenu verziju Svetog Pisma i kontrolisala svoje sledbenike. Ispirala nam je mozak – dodala je Zurita, priznajući da ni ona sama nije učinila ništa da spreči smrt dečaka. Nagodila se sa tužilaštvom, i u zamenu za svedočenje protiv Meze dobila blažu kaznu.

Pedijatrica koji se pojavila na sudu rekla da bi dečak preživio da su roditelji reagovali i na vreme ga odveli u bolnicu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.