Dvojica ruskih bogataša pronađena mrtva u dva dana (foto)

Dvojica ruskih bogataša pronađena su mrtva zajedno sa ženama i decom u razmaku od jednog dana, a u oba slučaja preživelo je po jedno odraslo dete koje nije bilo prisutno u kući u trenutku najverovatnije ubistva i samoubistva zbog porodične svađe, prenosi Njuzvik.

Činjenica da su gotovo istovremeno nađena mrtva dvojica ruskih oligarha, te sličnosti koje povezuju ta dva slučaja su mnogobrojna pitanja na koja će istraga morati da pruži odgovore.

Bivši zvaničnik Kremlja i potpredsednik Gasprombanke Vladislav Avajev pronađen je mrtav u svom stanu u Moskvi u ponedeljak, a pored njega su bila tela supruge i 13-godišnje ćerke.

Tela, sva sa prostrelnim ranama, pronašla je starija ćerka Anastasija koja je ušla u stan nakon što nije mogla da stupi u kontakt sa porodicom, a istražitelji su u saopštenju naveli da se sumnja da je Avajev ubio ženu i ćerku, a potom i sebi oduzeo život.

Drugi slučaj se dogodio u Španiji, gde je u iznajmljenoj luksuznoj vili u primorskom gradu Ljoret del Maru drugi ruski oligarh Sergej Protosenja, bivši potpredsednik i glavni računovođa velike gasne kompanije Novatek, blisko povezane s Gasprombankom, nađen obešen u utorak, dok su njegova žena i 18-godišnja ćerka izbodene na smrt.

Policiju je pozvao najstariji sin, koji je podigao uzbunu kad mu se niko nije javio na telefon.

Španski istražitelji nisu izašli sa više detalja, ali se smatra da je Protosenja ubio svoju porodicu, a potom izvršio samoubistvo.

Njegovo lično bogatstvo procenjeno je na više od 433 miliona dolara, dok je Avajev podatke o svom bogatstvu krio od javnosti.

Ni Avajev ni Protosenja nisu bili na listi međunarodnih sankcija zbog napada Rusije na Ukrajinu, navodi Njuzvik.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.