U trendu

Dvojica talibana i civil ubijeni u novom napadu u Džalalabadu

U napadu na kontrolni punkt snaga novog talibanskog režima u Džalalabadu na istoku Avganistana ubijeni su dvojica talibana i civil, javili su bezbednosni izvori i očevici.

Neidentifikovani naoružani ljudi napali su kontrolni punkt u okrugu Gavčak i ubili dvoje talibana i jednog prolaznika, rekli su izvori.

Talibanski zvaničnik potvrdio je da se napad dogodio, ali je naveo da su žrtve civili.

U odvojenom incidentu meštani su rekli za Frans pres da su dva talibanska borca ranjena dok su pokušavala da deaktiviraju improvizovanu eksplozivnu napravu u Džalalabadu.

Džalalabad, glavni grad provincije Nangarhar, potresen je prošlog vikenda nizom napada za koje je odgovornost preuzeo lokalni ogranak Islamske države (IS-K).

U tri eksplozije u subotu, prvim smrtonosnim napadima u Avganistanu od odlaska poslednjih američkih vojnika 30. avgusta, ubijene su najmanje dve osobe a ranjeno oko 20, prema navodima jednog talibanskog zvaničnika.

Nangarhar je glavno uporište grupe IS-K, rivala talibana, koja je preuzela odgovornost za niz teških napada poslednjih godina, uključujući napad na aerodromu u Kabulu 26. avgusta kada je ubijeno više od 100 ljudi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.