U trendu

Džabarov: Predlog Zelenskog za susret sa Putinom – besmislen

MOSKVA – Predlog ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da održi sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Donbasu je besmislen i nije ništa drugo do izjava dobrog glumca, rekao je danas prvi zamenik predsednika Odbora za spoljne poslove Saveta Federacije Vladimir Džabarov.

„Ovo je primedba dobrog glumca jer je poruka besmislena“, kazao je on za Tas s.

„On predlaže sastanak u ukrajinskom Donbasu; zašto bi, pobogu, naš predsednik trebalo da se sastane sa njim u Donbasu, koji Zelenski ni ne kontroliše“, istakao je Džabarov.

Prema njegovim rečima, Donbas se teško može nazvati ukrajinskom teritorijom, jer samoproglašene Luganska i Donjecka Narodna Republika već dugo saopštavaju da ne priznaju vlast Kijeva.

„Drugo, o čemu bi se moglo razgovarati sa njim nakon što je u osnovi pokrenuo nove sukobe na granici – Rusija nije strana u sukobu. Neka se sastane sa liderima nepriznatih republika, koje su ljudi iz Donbasa zapravo priznali. Neka odrede sudbinu regiona s njima“, izjavio je Džabarov.

On je naveo da veruje da je Zelenski samo pokušao da privuče pažnju javnosti i preuzme inicijativu uoči današnjeg obraćanja naciji ruskog predsednika Vladimira Putina.

„Ovo je u svakom slučaju smešno, mislim da niko osim Zelenskog neće primetiti ovu izjavu“, naglasio je Džabarov.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski pozvao je u video-poruci predsednika Rusije Vladimira Putina da se sastanu bilo gde u Donbasu.

Zelenski je naveo da je na zasedanju političkih savetnika „normandijske četvorke“ 19. aprila razmatrano obnavljanje režima potpunog prekida vatre i predložen sastanak na kontakt liniji kako bi se situacija što bolje razjasnila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.