U trendu

Džaferović o odluci NSRS: Napad na drzavu je napad na mir

SARAJEVO – Bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović večeras je osudio i odbacio odluke koje su usvojene na današnjoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske i pozvao institucije BiH, pre svega Tužilaštvo BiH, da zaštite ustavni poredak i pokrenu istragu protiv odgovornih.

Džaverović je rekao da je „napad na državu i ustavni poredak napad na mir“, prenosi Klix.ba.

„Ovo je, uz ranije usvojeni neustavni entitetski zakon o lekovima i medicinskim sredstvima, deo jasnog plana kojim je zapoceo napad na ustavni poredak Bosne i Hercegovine. Napad na državu i ustavni poredak je napad na mir. Pozivam institucije Bosne i Hercegovine, pre svih Tužilaštvo BiH da zaštite ustavni poredak i pokrenu istragu protiv svih odgovornih lica za današnje događaje“, rekao je Džaferović.

Prethodno je predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić pozvao Tužilaštvo BiH da po hitnoj proceduri pokrene postupak protiv poslanika koji su u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili zaključke o prenosu nadležnosti sa države na entitet.

Komšić je pozvao Tužilaštvo BiH da procesuira i srpskog člana predsedništva BiH Milorada Dodik.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je večeras Zaključke u vezi sa informacijama o prenosu nadležnosti, tako da se zakoni i drugi propisi kojima je izvršen prenos nadležnosti sa RS na institucije BiH neće primenjivati na teritoriji RS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar