U trendu

DŽavid: Kritike DZonsonove supruge su seksisticke

LONDON – Britanski ministar zdravlja Sajid DŽavid izjavio je danas da su medijski izveštaji o tome da se supruga premijera Borisa DŽonsona Keri mešala u njegovo donošenje odluka, bili seksistički, ponižavajući i nepravedni.

Naime, proteklog vikenda je u jednom britanskom listu objavljena u nastavcima knjiga Majkla Eškrofta, bivšeg zamenika predsednika DŽonsonove Konzervativne partije, u kojoj se između ostalog navodi da je Keri negativno uticala na donošenje premijerovih odluka.

“To je seksistički. Napad na Keri DŽonson nije dostvojanstven, ponižavajući je i pogrešan”, izjavio je DŽavid za “Skaj njuz”.

Takođe je poručio da su takve optužbe mizogine.

Keri (33), bivša šefica odeljenja za komunikacije Konzervativne partije i bivši viši savetnik ministara, uključujući DŽavida, treća je supruga DŽonsona i par ima dvoje male dece.

Njen portparol je izjavio da su navodi u Eškroftovoj knjizi „brutalna kampanja napada protiv nje od strane neprijatelja njenog supruga“.

„Ovo je samo najnoviji pokušaj ogorčenih bivših zvaničnika da je diskredituju. Ona je privatna osoba koja nema nikakvu ulogu u vladi“, izjavio je njen portparol.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar