U trendu

Džef Bezos kupio tri stana na Menhetnu za 80 miliona dolara

NJUJORK – Iako je kompanija Amazon odustala od sedišta u Njujorku, njen šef i najbogatiji čovek na svetu Džef Bezos odlučio je da se stacionira upravo tamo pa je na Menhetnu kupio tri stana za „malu“ cenu od ukupno 80 miliona dolara.

Kako piše Blumberg, tri stana zajedno, odnosno penthaus i dva sprata ispod njega, imaju 12 spavaćih soba i protežu se na više od 1.600 metara kvadratnih.

Troetažni penthaus ima pet spavaćih soba, šest kupatila te odvojeni sedmosobni apartman.

Drugi sprat penthausa ima laundž koji vodi na terasu koja se proteže na gotovo 500 kvadrata, dok se na samom vrhu nalazi tzv. opservatorija, odnosno soba okružena staklenim zidovima, a izlazi na sopstvenu terasu s pogledom na severni, istočni i južni Menhetn, prenosi sinoć Novac.hr.

Iako ga je Bezos platio 58 miliona dolara, kada je tek stavljan na tržište krajem 2017. penthaus je koštao 73,8 miliona dolara. Dodatna dva stana šef Amazona platiće ukupno 28,5 miliona dolara.

Međutim, budući da Bezos prema Blumbergovom indeksu milijardera „teži“ 108,3 milijarde dolara, a pre otprilike godinu i po postao je najbogatiji čovek na svetu, za njega je to zaista sitnica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.