U trendu

Džermanvings: Komemoracija žrtvama u Francuskoj …

Članovi porodica 149 žrtava pada aviona „Džermanvingsa“ prisustvovaće u četvrtak u francuskim Alpima komemoraciji povodom godišnjice te tragedije, saopštile su danas francuske vlasti.

„Više od 600 članova porodica žrtava nesreće doći će u Francusku avionima kompanije Lufthanza, majke niskotarifne kompanije Džermanvings“, saopštio je prefekt Bernar Geren.

Nekoliko članova porodica danas je prisustvovalo komemoracijama u Barseloni, iz koje je srušeni avion poleteo, i Diseldorfu, u koji je trebalo da sleti.

Komemoracija koju organizuje nemačka kompanija u Verneu na jugoistoku Francuske, gradu u neposrednoj blizini mesta nesreće, biće održana u četvrtak.

Nijedan francuski ili strani zvaničnik neće prisustvovati toj ceremoniji, precizirao je Geren.

On je dodao da je Lufthanza potvrdila da porodica kopilota aviona Andreasa Lubica takodje neće prisustvovati skupu, jer porodice žrtava to ne žele.

Kopilot Andreas Lubic (27), koji je patio od ozbiljnih psihičkih problema, svesno je ubrzao letelicu i tako direktno prouzrokovao pad aviona 24. marta prošle godine.

Komemoracija će početi čitanjem imena poginulih ispred spomen obeležja u Verneu, a zatim će počast žrtvama biti odata minutom ćutanja u 9.41 časova, tačno u vreme kada se nesreća dogodila.

Žrtve su poreklom iz 19 zemalja, a najviše je državljana Francuske, kojih je poginulo 72, i Španije, iz koje je 50 poginulih.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.