U trendu

Džil Bajden danas treba da bude operisana

VAŠINGTON – Džil Bajden trebalo je danas da bude podvrgnuta operaciji kako bi joj bila uklonjena potencijalno kancerogena lezija iznad desnog oka.

Kancelarija prve dame saopštila je pre nedelju dana da su lekari otkrili leziju tokom nedavnog rutinskog pregleda raka kože, preneo je AP.

Predsednik Džo Bajden otpratio je suprugu u Nacionalni vojni medicinski centar „Volter Rid“ u Betezdi, u državi Merilend, gde je trebalo da se podvrgne „uobičajenoj ambulantnoj proceduri poznatoj kao Mohsova operacija za uklanjanje i definitivno ispitivanje tkiva“, rekao je predsednikov lekar dr Kevin O’Konor.

Prema podacima sa klinike Mejo, operacija uključuje odsecanje tankih slojeva kože i ispitivanje svakog od njih pojedinačno na znake raka. Procedura traje manje od četiri sata za većinu ljudi, koji nakon toga mogu da idu kući.

Fondacija za rak kože navodi da je koža oko očiju posebno osetljiva na oštećenja od sunčevih ultraljubičastih zraka.

Stručnjaci su preporučili uklanjanje lezije 71-godišnjoj prvoj dami „uz mnogo opreza“, napisao je O’Konor u dopisu.

Operacija je dogovorena za jutro nakon što su se Bajdenovi vratili iz Meksiko Sitija, gde je predsednik imao dvodnevne razgovore sa liderima Meksika i Kanade, a prva dama se sastala sa ženama, decom i svojim kolegama.

AP napominje da je u aprilu 2021. godine prva dama bila podvrgnuta medicinskoj proceduri koju je Bela kuća opisala samo kao „uobičajenu“, a predsednik ju je otpratio do ambulante u blizini kampusa Univerziteta Džordž Vašington, da bi se vratili u Belu kuću nakon dva sata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.