U trendu

Džil Bajden: Mislila sam da nikada neće uspeti veza sa Džoom

VAŠINGTON – Predsednički kandidat na predstojećim izborima u SAD Džo Bajden (77) u braku je sa Džil Džejkobs (69) od 1977. godine, a potencijalna prva dama Amerike je danas otkrila da „nije mogla da zamisli da će veza sa Džoom uspeti“.

U vreme kada su se upoznali, 1975. godine, on je bio senator, dok je ona još bila na fakultetu, preneo je BBC na srpskom.

„Bila sam na četvrtoj godini i izlazila sam sa momcima u džinsu, klompama i majicama sa kratkim rukavima, a Džo mi je došao na vrata u sportskom sakou i mokasinama. Pomislila sam: ‘Bože, ovo nikad neće funkcionisati, ni za milion godina.’ On je skoro devet godina stariji od mene“, prisetila se Džil.

Ona je dodala da su njih dvoje potom izašli da gledaju film „Jedan čovek i jedna žena“, to im je bio prvi sastanak.

„Bilo je to u Filadelfiji u bioskopu. Tada smo ‘kliknuli'“, dodala je ona.

Rekla je da ju je Džo zaprosio pet puta pre nego što je pristala.

„Nisam mogla da dozvolim da Džoova deca izgube još jednu majku. Zato sam morala da budem 100 posto sigurna“, objasnila je Džil.

Džo i Džil su se venčali u Njujorku 1977. godine, a njihova ćerka Ešli rođena je 1981. godine.

Gospođa Bajden je provela decenije radeći kao nastavnica.

Ima univerzitetsku diplomu i dva mastera, a stekla je i doktorat iz pedagogije na univerzitetu u Delaveru 2007. godine.
Pre nego što se preselila u Vašington, držala je časove u centru za više obrazovanje u državi Delaver, u javnoj srednjoj školi i psihijatrijskoj bolnici za adolescente.

Džo Bajden doživeo je porodičnu tragediju kada su mu nastradali prva supruga i jednogodišnja ćerka u saobraćajnoj nesreći 1972. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.